Het Verhaal

Het TAU Instituut

Aan het TAU Instituut wordt onderzoek gedaan naar historische artefacten. Overheidsinstanties en andere organisaties huren het TAU Instituut in om complexe codes te ontcijferen en de geschiedenis van objecten te achterhalen. De objecten die bestudeerd worden zijn doorgaans versleuteld of gecodeerd en moeten geopend worden zonder deze te beschadigen.

Het internationaal strafhof in Den Haag is in een vroege fase van een onderzoek naar wandaden in het kader van de wetenschap, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Specifieke aandacht gaat uit naar het Osiris Projekt, waar eind jaren '30 een aantal prominente wetenschappers voor gerekruteerd zijn. De Britse Intelligentiedienst MI5 bracht hiervoor een artefact naar voren wat al jaren in een geheime opslag gestaan heeft. Het gaat om een beveiligde kist die aan het einde van de oorlog door Duitsers het land uit gesmokkeld is. Deze kist wordt nu door het TAU Instituut onderzocht, om de inhoud en geschiedenis van de kist te achterhalen.

Het TAU Instituut zoekt onafhankelijke onderzoekers om zich aan te melden om te helpen met het onderzoek. Het instituut levert een dossier met achtergrondinformatie bij het artefact om het onderzoek te ondersteunen. Meld u aan om te helpen bij het onderzoek.

Het Osiris Project

Eind jaren '30 werden in heel Europa wetenschappers gerekruteerd voor het Osiris Projekt. Weinig is bekend over de aard van hun onderzoek, maar er werden schijnbaar onbeperkte mogelijkheden geboden en er was veel budget beschikbaar. Een aantal faciliteiten zijn na de oorlog terug gevonden, maar deze waren zwaar beschadigd. In 1952 heeft een kort onderzoek geconcludeerd dat het Osiris Projekt waarschijnlijk medisch onderzoek deed en geen invloed heeft gehad op de voortgang van de oorlog.

Friedrich Hedel

Dr. Hedel staat bekend als een bekend biochemicus. Hij heeft belangrijk onderzoek verricht in de erfelijkheid van genetische aandoeningen en de invloed van genetische afwijking van de foetus ten opzichte van de moeder.

Recent zijn dagboeken van Dr. Hedel gevonden die hem lijken te verbinden aan het Osiris Projekt. In de dagboeken zijn namen van prominente Nazi's gevonden. Dit heeft het onderzoek naar de daden van het Osiris Projekt opnieuw opgestart.